Metalac TetraPak MoveУ оквиру едукативног излета студенти графичког и машинског одсека су у понедељак 22. јануара посетили фирме из Горњег Милановца.  

Студенти машинског одсека су обишли производне погоне фирме Metalac A.D. која у капиталу има 14 зависних друштава повезаних у групу: пет производних, пет трговинских на домаћем и четири трговинска друштва у иностранству. Metalac posuđe d.o.o. је најстарије и највеће зависно друштво које се бави производњом емајлираног, inox и non-stick посуђа, а остале су Metalac inko d.o.o., Metalac bojler d.o.o., Metalac print d.o.o. и Metalac FAD.

Студенти графичког одсека су обишли производне погоне фирми Move d.o.o., штампарија која се бави флексо штампом, и компанију Tetra Pak. Фабрика Tetra Pak у Горњем Милановцу је данас једна од најуспешнијих у производној мрежи те компаније. Поседује доказано искуство које се огледа у изузетном квалитету, конкурентним ценама и високој флексибилности. Данас је ово једна од најефикаснијих Tetra Pak фабрика у Европи и Централној Азији. Од самог оснивања фабрика је осавремењена новим инвестицијама и у њу се, и даље, непрестано улаже.