upis1
upis2
upis3

Првог и другог дана предаје докумената за упис у прву годину основних студија на Високој школи техничких струковних студија у Чачку за статус бруцоша конкурисало је нешто мање од 200 матураната, а у издвојеној јединици у Лазаревцу 45. Обезбеђено је 264 буџетских места на 6 студијских програма и још 66 на самофинансирању.

Највеће интересовање у прва два дана влада за студије инжењерске информатике и производног менаџмента, а затим електроенергетике и графичке технике. У данима предвиђеним за предају докумената одржава се и други круг припремне наставе као и пробни пријемни испит који је заказан за последњи дан предаје докумената, 4.јула у 11 часова.

- Сви наши студијски програми су успешно прошли процес акредитације, и на основним и на специјалистичким студијама и већ више година функционишу као препознатљива струка у овом делу Србије, истакао је директор школе др Дојчило Сретеновић. - Кандидати који су се пријавили али и њихови родитељи препознали нашу школу као модерну високошколску установу са дугом традицијом. На нама је да им понудимо одличне услове за студирање, па тако ни висина школарине за самофинансирање није мењана већ три године и износи 70.000 динара. Ни цена полагања пријемног испита није коригована у односу на прошлу годину,  истакао је Сретеновић.

Пријемни испит заказан је за 10.јул у 13 часова.