Висока школа техничких струковних студија обележила је школску славу – Свети Сава. Поред редовних и професора у пензији, обележавању Савиндана присуствовали су најбољи студенти са одсека, као и привредници, руководство Града Чачка, представници институција.

Sv Sava sl1

Директор школе др Драган Брајовић је рекао да је ово почетак обележавања нашег јубилеја – 60 година постојања школе и да је школа прва високошколска установа у западној Србији и Чачку, настала на идеји привредника нашег краја. Најавио је да ћемо традицију наставити, као и то да ће школа и даље проноси добар глас нашег града и трудити се да својим студентима омогући и пренесе добра и права знања.

Sv Sava sl2

Свечану академију припремили су ученици школе који су подсетили на значај Светог Саве, а гости су могли да виде и две реликвије које школа поседује. Хор Слово љубве Чачак је отворио свечаност Химном Светом Сави и употпунио је духовном музиком.

Sv Sava sl3

Светосавски рецитал приредили су студенти наше школе Владимир Мунитлак, Анђела Чекеревац, Марко Недељковић и Љубица Јовашевић, а беседу Матије Бећковића о Светом Сави казивао је професор др Бранко Марковић.

Sv Sava sl4

Sv Sava sl8

Sv Sava sl5

Наш студент Владимир Мунитлак извео је песму "Ко удара тако позно" на текст Војислава Илића.

Sv Sava sl6

Sv Sava sl7

Sv Sava sl9

Sv Sava sl10

Домаћин славе др Радисав Ђукић представио је Вујански или Павлов крст који смо добили од покојног игумана манастира Јована, а изложено је и пригодно постоље које је израдио Вукашин Глоговац из Краљева који је изрезбарио отворену књигу са ликовима Ћирила и Методија. Професор је подсетио да славимо осам векова аутокефалности српске цркве, а наша установа, 60 година од почетка рада. Указао је на значај школе, не само за Чачак већ целог региона и напоменуо да су нашу школу похађали и завршавали студенти из целе бивше Југославије.

Sv Sava sl11

Професор Ђукић је апеловао на своје колеге, али пре свега на родитеље, да констатно деци указују на значај образовања и поручио да је стање у друштву тешко, али да професори и родитељи имају велику улогу да деци објасне значај образовања, као и то зашто је важно да уче и увек раде на себи. Рекао је да се на томе мора радити од малих ногу, и од вртића, ма како то изгледало рано, јер знање увек побеђује.

Sv Sava sl12

Sv Sava sl13

Sv Sava sl14

Домаћини славе ове године били су Гордана Марић, др Радисав Ђукић и др Драган Брајовић.

Sv Sava sl15

Sv Sava sl16