У петак 25. маја 2019. године у амфитеатру ВШТСС Чачак уприличено је окупљање генерације студената наше школе која је дипломирала далеке 1979. године. Дирљиви сусрет бивших колега које је након студија живот одвео у градове широм бивших југословенских република, али и даље (чак до Америке) пропраћен је говором добродошлице директора школе др Драгана Брајовића.

visoka veterani 2019

Присутнима су се обратили и иницијатори овог необичног окупљања Раде Костадиновић и Милан Ковачевић, инжењери електротехнике, који су, не скривајући емоције, са сетом говорили о студентским данима које су провели у Чачку пре 40 година. Нису забравили ни колеге које су, из разних разлога, биле спречене да дођу у Чачак. Са пијететом су евоцирали успомене на преминуле колеге и професоре, и говорили о значају образовања у нашој школи која је својевремено била једна од само три такве институције у читавој Југославији (поред Марибора и Суботице).

visoka

Професор др Сретен Поповић, који је поздравио ову генерација “ветерана“, подсетио је присутне на углед некадашње Више техничке школе у Чачку чијем добром имиџу је допринела и ова генерација студената. На радост окупљених, на овом сусрету је био присутан и професор Томановић.

                   IMG 8216         IMG 8217

Пошто су разменили прве утиске и прелистали фотографије, тридесетак присутних дипломаца наставили су дружење најпре на коктелу у Школи, а затим и на заједничком ручку. ВШТСС Чачак ће и даље са поносом бити место сусрета за све генерације њених студената. Свим нашим студентима поручујемо да су увек добродошли у школу у којој су стекли дипломе инжењера.

IMG 8220

IMG 8222

IMG 8221

IMG 8230

IMG 8229

IMG 8231

IMG 8233

IMG 8234

 

Слике из далеке 1979. године са апсолвентске вечери.

IMG 8224

IMG 8225

IMG 8228

 

Извештавања медија о овом догађају доступна су на:

Прилог Тв Лав Плус, (почиње oд 11. минута)

https://www.youtube.com/watch?v=hWXD0iA6kP8

Прилог ТВ Галксија:

https://www.youtube.com/watch?v=p-QPlmYdbO8

Портал Озонпрес

https://www.ozonpress.net/obrazovanje/susret-studenata-visoke-skole-posle-40-godina/

Портал Преслидер

http://www.presslider.rs/promocija-prvih-master-strukovnih-inzenjera-i-dodela-diploma-na-vstss-u-cacku/