Висока школа техничких струковних студија из Чачка по други пут била је домаћин међународног научног скупа. Овогодишња тема конференције је  утицај климатских промена на здравље становништва.

 Konf klimatske promene 2018 1  Konf klimatske promene 2018 2
 

Према речима директора ВШТСС др Драгана Брајовића тенденција школе је да сваке године има актуелне теме које ће се обрађивати кроз радове страних и наших професора, које ће обухватити више стручњака из различитих области. На конференцији предавања су одржале и колеге из Бугарске, Републике Српске, Црне Горе.

Брајовић истиче да је циљ одржавања међународних конференција афирмација школе и града Чачка у научној сфери.

Konf klimatske promene 2018 4  trajkoski

Суорганизатор ове конференције је београдска Висока струковна школа ICEPS, а према речима Снежане Трајкоски, маркетинг менаџера Високе струковне школе у Београду, разлог је повезивање њихових смерова који се баве на директан или индиректан начин овом тематиком. Она је напименула да никада више није било различитијих климатских појава које битно утичу на здравље становништва.

Радови који су представљени на конференцији третирају разне климатске промене, а оно што је најбитније јесте да се људи едукују и знају на који начин се то може рефлектовати на њихово здравље.