У оквиру сарадње Високе школе техничких струковних студија и Факултета техничких наука са банком Societe Generale, представљен је конкурс ФЛУО ГЕНЕРАТОР за најбоље студентске иновације. О важности развоја иновативности и предузетништва код студената кроз овај и сличне пројекте говорила је др Данијела Милошевић, продекан за науку на ФТН.

FluoG 7 1

Циљеве и правила пројекта представили су представници Societe Generale банке Маријана Павловић и Јелена Станојловић. Креатор пројекта Рафаел Аријаг из Француске позвао је чачанске студенте да узму учешће у такмичењу и осврнуо се на значај иновативности која може променити пословање у Србији, али и шире. Аријаг је посебно истакао да тематски оквир такмичења не постоји и да студенти могу предложити пројекте из било које области. 

 FluoG 1 2  FluoG 2 2
 

У оквиру панел дискусије своје предузетничке идеје из којих су се изродиле и старт-ап фирме представили су Стефан Ћебић, студент ФТН и Ђорђе Поповић, студент ВШТСС.

FluoG 3 3     FluoG n3

Сви заинтересовани студенти ВШТСС и ФТН који желе да учествују на конкурсу за најбољу студентску иновацију могу да пријаве своје тимове и представе своју пројектну идеју најкасније до 9. априла 2018. године, путем инструкција на страници https://www.generator.rs/

Након селекције 40 најбољих пројеката, жири ће одабрати и 10 финалиста који ће своје пројектне идеје представити на финалном такмичењу у Београду. Победничка иновација биће награђена седмодневним путовањем у Париз. Обезбеђене су и друге вредне награде које донира 14 фирми и корпорација, партнера пројекта. ФЛУО ГЕНЕРАТОР обезбеђује стручну подршку свим пројектним тимовима у свим фазама апликације.

 

Ozonpress - Имаш иновацију, крени у реализацију! 

PressLider - Генератор Флуо: Шанса за чачанске студенте да освоје карту за Париз