У петак, 4. новембра 2016. године свечаном академијом отпочела је прослава Дана школе и обележавање 56 година рада. У поздравном говору, директор школе др  Дојчило Сретеновић је истакао да је за 56 година рада школе дипломе струковних инжењера стекло готово 6000 студената што потврђује чињеницу да школа и даље ужива огромно поверење матураната и њихових родитеља, као и лица који су у радном односу, како у Чачку, тако и у околини. Др Дојчило Сретеновић је посебно истакао: ,,У школској години која је за нама, менаџмент школе се посебно ангажовао на подизању квалитета наставе, како на основним тако и на специјалистичким студијама. У циљу даљег осавремењавања наставе и приближавања нашег образовања европским оквирима, школа је остварила одличне резултате на пољу међународне сарадње и мобилности, како за студенте тако и за запослене, поставши пуноправни члан CEEPUS мреже. Живот не би имао смисла ако не би водио ка нечему бољем и светлијем и када не би остављао трагове иза себе. А да би оставили траг и ми и студенти, потребно је много рада и мудрости, без неозбиљности и површности. Циљ нам је да се наши студенти што више подстакну на индивидуалност и креативност, јер како каже Шопенхауер – Светло које човек упали за себе, светли касније и другима. ''

DanSkole2016 1 DanSkole2016 2

На свечаности су говорили и проф. Др Зоран Лазаревић са Елетротехничког факултета у Београду,  помоћник министра просвете за технолошки развој, проф. др Добрица Миловановић, декан Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, проф. др Јерослав Живанић, проректор Универзитета у Крагујевцу и Игор Трифуновић, председник СО Чачак.

DanSkole2016 3 DanSkole2016 4
DanSkole2016 5 DanSkole2016 6

DanSkole2016 7

На свечаности су проглашени и најбољи дипломци:

      Владимир Степановић студент Машинског одсека 

      Слађана Пеладић студент Електротехничког одсека

      Кристина Тадић студент одсека за Менаџмент 

      Марија Дашић студент Графичког одсека.

Најбоље дипломце и овога пута наградила је Фондација др Радован Ћирић, коју је основала фирма ROTECH из Београда у знак сећања на дугогодишњег професора ВШТСС који је преминуо 2011. године. У име Фондације награде најбољим дипломцима је уручио др Звонимир Југовић.

DanSkole2016 8 DanSkole2016 9
DanSkole2016 10 DanSkole2016 11

У уметничком делу програма учествовали су Александар Смрекић, солиста на хармоници и Филип Љубојевић, рецитатор.

DanSkole2016 12 DanSkole2016 13

ФОТО ГАЛЕРИЈА