Indexpress – лист студената ВШТСС

Као потврда њихове креативности и жеље да се о студентским темама боље информишу, крајем октобра 2007. године, студенти наше школе покренули су лист Indexpress.

Кренуло се амбициозно, са богато опремљеним часпописом на 52 стране у фул – колору. Први број, који је изашао уочи прославе Дана Школе, 1. новембра 2007. године, установио је рубрике које ће постати сталне и препознатљиве и у осталим издањима листа – Тема броја, Један од нас, Рад Студентског парламента, У слици и речи (извештај са Вишијаде), Едукација, Шарена страна.

У наредним бројевима, оформиће се и нове рубрике – На кафи код..., Највећи српски научници (фељтон), Како Танјуг јавља. Поред чланака на које се читалачка публика већ навикла, нови бројеви листа постепено доносе све више критичких осврта на Болоњску декларацију, положај инжењера у друштву и анализе потреба инжењерског кадра у региону. Незаобилазне су спортске теме и музичке актуелности. Лист промовише успешне студенте наше школе који се, поред студија, са успехом баве фотографијом, професионално спортом или пишу поезију.

Посебан квалитет листа је чињеница да студенти сами пишу, идејно и графички осмишљавају часопис, и учествују у свим сегментима његовог стварања. Редакцију чине студенти свих година и свих одсека који имају смисла за новинарство и графички дизајн. Сваке школске године редакција се прошири за понеког новог члана, а студенти који дипломирају могу слати своје чланке за часопис као "гости новинари".

Први број

indexpress1

Други број

indexpress2

 

 

Иако је 2009. године лист штампан једном у сместру (два пута годишње),

динамика излажења је једном годишње – уочи Дана Школе.

Indexpress је, временом, постао званично гласило студената ВШТСС

чије се излажење са нестрпљењем очекује.

Редакција часописа радо прима нове чланове.

Електронска адреса листа је Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Трећи број

indexpress3

Четврти број

indexpress4

Пети број

indexpress5

Сви бројеви

indexpress-all