Office 365 обука за студенте

Са циљем што квалитетније реализације наставних активности и што ефективније употребе Office 365 сервиса у облаку, Факултет техничких наука у Чачку организоваће за студенте ФТН-а краћу онлајн обуку у четвртак 3. децембра 2020. године у 19 часова. Сви заинтересовани студенти могу се регистровати и прикључити онлајн.

Више информација на страници у прилогу.

Office365 obuka

IN MEMORIAM

Z RistanovicСа тугом и жаљењем вас обавештавамо да је јутрос преминуо дугогодишњи професор Високе школе техничких струковних студија у Чачку.

Др Зоран Ристановић рођен је 14. јуна 1950. године у Ракови код Чачка. Основну школу и Гимназију завршио је у Чачку. Основне студије на Електротехничком факултету у Београду, одсек за електронику,  смер аутоматско управљање, завршио је  1975. године, а магистарске студије 1996. године на групи за Електрична кола и системе. Дана 29. маја 2015. године успешно је одбранио докторску дисертацију под називом: ''Утицај параметара синтезе и структурних промена на магнетне карактеристике модификованих феритних прахова'', на Факултету техничких наука у Чачку и стекао научно звање – доктора техничких наука. Професор Ристановић је најпре кратко радио као млад инжењер у чачанској Слободи (1975-1976) и ПТТ Чачак (1976-1978), а затим се запослио у Вишој техничкој школи у Чачку. Професор Ристановић је  радио у  Високој школи техничких струковних студија у Чачку, почев од  01. октобра 1978. године, где је практично одрадио цео свој радни век. Прво у звању асистента, затим предавача, вишег предавача и професора струковних студија, изводио је наставу из предмета који припадају ужој стручној области Општа електротехника и електроника. Аутор је већег броја научних и стручних радова, и коаутор 3 збирке задатака из електротехнике. У заслужену пензију отишао је 1. oктобра 2018. године.

Генерације дипломаца електротехничког одсека памте чврсти стисак руке и његов широки осмех при додели дипломе, јер професор је тридесет година обављао функцију и послове шефа Електротехничког одсека. У настави увек строг али коректан, у опхођењу благ, по карактеру сталожен а проницљив, изразитих моралних особина, омиљени колега.

Допринос који је дао радећи у колективу Више техничке школе, а затим Високе школе техничких струковних студија Чачак је немерљив.

Комеморација ће бити одржана накнадно, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Обавештење за студенте мастер студија

Обавештавамо студенте прве и друге године мастер струковних студија да ће се током трајања измењеног режима рада услед погоршане епидемиолошке ситуације настава одвијати у договору са предметним наставницима код којих слушају предмете, а не у просторијама ФТН Чачак. 

Обавештење о почетку наставе МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ

Обавештавамо студенте прве године мастер струковних студија да ће пријем студената бити одржан усуботу  21.11.2020. године у 10:00, и то према следећем распореду учионица, за сваки студијски програм мастер струковних студија:


СП Електротехника и рачунарство - учионица 111
СП Производно инжењерство - учионица 112

СП Машинство и инжењерска информатика – учионица 117.

Након пријема, студенти прве године мастер студија (I сем.) имаће наставу (од 10:30), по распореду који је доступан на ЛИНКУ.

Настава за студенте друге године мастер студија (III сем.) такође почиње у суботу 21.11.2020. године, по распореду који је доступан на ОВДЕ.

Предмети који нису наведени у распореду (и за прву и другу годину студија) изводиће се менторски, па су студенти у обавези да контактирају предметне наставнике који изводе наставу из тих предмета у текућем семестру и договоре се о даљем раду (наставнике контактирати најраније у понедељак 23.11.2020. године). Имејл адресе наставника доступне су на сајту за струковне студије (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.). Наставници ће обавестити студенте о начину реализације наставе за сваки предмет. За предмете који ће се реализовати online, доступни су кодови предмета на мрежи Yammer.

Наставници који ће у суботу 21.11.2020. држати наставу (према распореду), држаће менторску наставу (консултације) од 12-12:30 часова и за друге предмете које они држе, а који нису предвиђени распоредом за ову суботу.

Студенти који су из здравствених, пословних или других разлога спречени да се појаве на настави у суботу, треба благовремено да контактирају предметне наставнике ради даљег информисања о току реализације наставе.

Подсећамо студенте да су у обавези да свакодневно проверавају сајт за струковне студије, уколико дође до евентуалних промена у распореду или отказивања наставе, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Ношење маске, поштовање дистанце и других препорука су обавезујући за сва лица који се налазе у згради ФТН Чачак.

Свим студентима мастер студија, а посебно студентима прве године, желимо добродошлицу и успешан рад током студија!

Још чланака...