Обавештење за студенте мастер струковних студија

  1. Позивају се сви студенти друге године мастер струковних судија да, у договору са ментором, поднесу пријаву за обављање Стручне праксе 2. Пријава, коју је потписао ментор, заводи се у деловодник и предаје на шалтеру студентске службе струковних студија. Образац пријаве доступан је на сајту.

  2. Студенти који испуњавају услове за пријаву теме мастер рада, а нису поднели пријаву треба да се јаве својим менторима, и поднесу пријаву теме мастер рада на новом обрасцу, који је усклађен са Правилником о изради и одбрани завршног, дипломског и мастер рада Факултета. Правилник је доступан на сајту http://www.ftn.kg.ac.rs/opsta-akta.

  1. Студенти који су раније поднели пријаву теме мастер рада, а нису предали мастер рад, потребно је да због протека времена и истека периода важења уговора о ангажовању практичара, поново поднесу пријаву теме мастер рада.

  2. Студенти којима је признат предмет Стручна пракса 2. (на специјалистичким студијама) попуњавају пријаву на истом обрасцу (због нових уговора са сарадницима из привреде).

  3. Правилник о допунама Правилника о изради и одбрани завршног, дипломског и мастер рада, ступио је на снагу 8. јануара 2021. године.

  4. Рок за предају пријава је 15. фебруар 2021. године.

Студентска служба ФТН

Обавештење о пријави испита за студенте основних струковних студија

Испити се могу пријавити на два начина:

1. Електронским путем:

Студенти треба да пошаљу имејл у коме се наводи следеће:

Име и презиме студента, број индекса, студијски програм и назив испита који пријављују.

Студенти који плаћају испите уз наведене податке шаљу и скенирану уплатницу (доказ о уплати на рачун 840-875666-84).  Имејл послати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

2. На шалтеру студентске службе:

Пријаве се могу предати на шалтеру студентске службе од 11. јануара - 15. јануара 2021. од (10 -13 ч).

Студентска служба

IN MEMORIAM

Z RistanovicСа тугом и жаљењем вас обавештавамо да је јутрос преминуо дугогодишњи професор Високе школе техничких струковних студија у Чачку.

Др Зоран Ристановић рођен је 14. јуна 1950. године у Ракови код Чачка. Основну школу и Гимназију завршио је у Чачку. Основне студије на Електротехничком факултету у Београду, одсек за електронику,  смер аутоматско управљање, завршио је  1975. године, а магистарске студије 1996. године на групи за Електрична кола и системе. Дана 29. маја 2015. године успешно је одбранио докторску дисертацију под називом: ''Утицај параметара синтезе и структурних промена на магнетне карактеристике модификованих феритних прахова'', на Факултету техничких наука у Чачку и стекао научно звање – доктора техничких наука. Професор Ристановић је најпре кратко радио као млад инжењер у чачанској Слободи (1975-1976) и ПТТ Чачак (1976-1978), а затим се запослио у Вишој техничкој школи у Чачку. Професор Ристановић је  радио у  Високој школи техничких струковних студија у Чачку, почев од  01. октобра 1978. године, где је практично одрадио цео свој радни век. Прво у звању асистента, затим предавача, вишег предавача и професора струковних студија, изводио је наставу из предмета који припадају ужој стручној области Општа електротехника и електроника. Аутор је већег броја научних и стручних радова, и коаутор 3 збирке задатака из електротехнике. У заслужену пензију отишао је 1. oктобра 2018. године.

Генерације дипломаца електротехничког одсека памте чврсти стисак руке и његов широки осмех при додели дипломе, јер професор је тридесет година обављао функцију и послове шефа Електротехничког одсека. У настави увек строг али коректан, у опхођењу благ, по карактеру сталожен а проницљив, изразитих моралних особина, омиљени колега.

Допринос који је дао радећи у колективу Више техничке школе, а затим Високе школе техничких струковних студија Чачак је немерљив.

Комеморација ће бити одржана накнадно, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Још чланака...