"Студент опен 2014" - дружење студената кроз спорт

 
На теренима СЦ „Младост“ у Чачку је у току спортска манифестација „Студент опен“, која ће трајати око месец дана, а циљ јој је дружење студената кроз спорт.

Током прве седмице се играо турнир у баскету, док су за сваку наредну предвиђена такмичења у фудбалу, кошарци и стоном тенису.

Ово је прва манифестација коју заједнички организују све три студентске организације у Чачку, Удружење студената Високе школе техничких струковних студија и уније студената ФТН-а и Агрономског факултета.

 

student open 2 student open 1 student open 12

Турнир је шутем отворио Никола Пешаковић, играч КК Борац и студент ФТН-а, а прву,ревијалну утакмицу одиграле су екипе организатора и професора.

„Циљ акције је промоција дружења студената кроз спорт, тако да надметање није у првом плану. Интересовање је велико, за баскет су пријављене 24 екипе у само једном дану, а право учешћа имају чачански студенти“, објаснио је председник Удружења студената ВШТСС, Марко Глибић.

MarkoG

Према његовим речима, једина високообразовна институција која је пружила подршку је Висока школа техничких струковних студија у Чачку, уз КК Борац, Чачанску банку, Међуопштински историјски архив и друге. Он је изразио очекивање да ће ова манифестација постати традиционална и да ће генерације које долазе наставити са приређивањем „Студент опена“ и наредних година.

Student open 5 Student open 7 Student open 8

Истовремено са такмичењима спроводи се и хуманитарна акција за три ученика Економске школе, које је препоручио тамошњи ученички парламент. Један ђак је у тешкој материјалној ситуацији, двема девојчицама новац је неопходан за лечење, а на осталим турнирима биће одабрани други примаоци помоћи.

„Студенти су осмислили догађај, сами се побринули за логистику и организацију, а ми смо им финансијски помогли. Годинама већ подржавамо њихове активности, нарочито оне везане за спорт. Студент опен је припрема за Вишијаду, на којој наши студенти увек заузму неко од прва три места и на најбољи начин проносе славу овог града“, казала је порпарол ВШТСС, мр Ивана Крсмановић.

IvanaK

Она сматра да је ова манифестација значајна како за студенте тако и за високошколску установу, јер окупља велики број младих који прате спорт, што се одражава и на уписну кампању, а позитивна атмосфера се преноси у учионице и на наставу.

КК Борац подржао је замисао студената, а како каже директор клуба, Марко Ивановић, кошарка и спорт су важнији од такмичарског резултата. „Ово је најмање што смо могли да урадимо, студенти нас већ деценијама подржавају на свим утакмицама у хали крај Мораве. Због тога их позивам да у што већем броју дођу у понедељак у 19 сати и навијају за нас против Партизана“, истакао је он.

MarkoI