Обавештење Студентског парламента ВШТСС

Удружење студената - Студентски парламент Високе школе техничких струковних студија, се обраћа са

ЗАХТЕВОМ

да органи управљања и руковођења ВШТСС-а треба да обуставе све активности везане за интеграцију Високе школе техничких струковних студија са Факултетом техничких наука у Чачку, док се не заврше започети преговори студената са Председником Републике Србије, Владом Републике Србије и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.   

Напомињемо да су Удружење студената и Студентски парламент Високе школе техничких струковних студија одржали састанак студената свих студијских програма и свих година у уторак 29.10.2019. године, где је донета једногласна одлука студената која гласи да се студенти ВШТСС-а противе припајању са Факултетом техничких наука.  

Студентски парламент је проследио писма Председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу, Председници Владе Републике Србије, госпођи Ани Брнабић, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, министру Младену Шарчевићу и осталим представницима.

На прослеђена писма студенти добијају потврде о пријему и почињу разговори. У разговору са представницом кабинета Генералног секретара Председника Републике Србије, добили смо обећање да ће наши дописи и молбе које су послате бити продискутоване и да ћемо добити одговор у што је могуће краћем року. Такође препорука секретаријата је била да још једном доставимо допис електронским путем на адресу Владе Републике Србије, што је и учињено. Одговор Владе на мејл студената је да је допис примљен, и да је заведен под бројем (који је Студентски парламент добио као шифру) предмета и послат на деловање Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Од Министарства се добија одговор о приспећу и одговор да морамо да сачекамо и да ћемо у скорије време бити обавештени од надлежних из Министарства.

Због будућих преговора студената Високе школе техничких струковних студија Чачак са надлежним институцијама, захтевамо да интеграција мора сачекати.

Студенти Високе школе техничких струковних студија и даље настављају своје студирање у својој Високој школи техничких струковних студија у Чачку докле год не добију одговоре из Министарства просвете, науке и технолошког развоја. 

А овим путем студенти желе да искажу да су захвални што се њихово мишљење уважава и што је препознато од самог врха институција Републике Србије и улива нам наду да су мишљења младих људи ове земље веома битна.  

Председник студената ВШТСС Чачак

Илија Јечменица

- Директору
- Савету школе
- Синдикату школе
- Наставном већу
- Свим запосленима
- Сајт школе
- Архиви

Извештај са одржаног састанка представника ВШТСС и ФТН

Извештај са одржаног састанка представника ВШТСС и ФТН

На основу позива Декана ФТН у Чачку проф. др Данијеле Милошевић у вези информација о активностима на спровођењу Одлуке Владе РС у вези интеграције.

Одлука - Октобар 3 испитни рок

  • Одобрава се ванредни октобарски 3 испитни рок.
  • Пријављивање испита: 30. и 31. октобара 2019. године.
  • Полагање испита 04., 05. и 06. новембра 2019. године, по распореду који ће бити објављен на огласним таблама и сајту школе.
  • Накнаду за полагање испита плаћају сви студенти (буџет и самофинансирање) у износу од 2.000,00 динара.                    
  • Након протека рока пријава испита плаћа се 2.500,00 динара.
  • Распоред испита - ОКТОБАР 3 2019

Обавештење

УДРУЖЕЊЕ СТУДЕНАТА ВШТСС – СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ
ПОЗИВА СВЕ СТУДЕНТЕ
ВИСОКЕ ШКОЛЕ ТЕХНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА
НА СТУДЕНТСКИ САСТАНАК, КОЈИ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У УТОРАК У 10:30 ЧАСОВА У АМФИТЕАТРУ 111,
ПОВОДОМ ПИТАЊА ПРИПАЈАЊА ВИСОКЕ ШКОЛЕ ТЕХНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЧАЧАК СА ФАКУЛТЕТОМ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ЧАЧАК


Присуство седници је обавезно!

Дан Школе и свечана додела диплома - 1. новембар 2019. год.

protokol 2019Поштовани дипломци,

у петак, 01. новембра 2019. године Висока школа техничких струкових студија Чачак слави Дан школе којим се обележава 59 година постојања и успешног рада.

Традиција је да се на Дан школе промовишу студенти који су дипломирали, специјализирали или одбранили мастер рад у претходној школској години.

Додела диплома студентима основних студија и специјалистима обавиће се пре Академије.

Додела диплома студентима мастер студија обавиће се на свечаној Академији.

Позивамо Вас да присуствујете свечаном програму. 

Вашу позивницу можете преузети овде.

Директор
Др Драган Брајовић

Још чланака...