Обавештење – УПИС 2019.

ПРОДУЖАВА СЕ ПРИЈЕМ ДОКУМЕНАТА ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА И УПИС НА СТУДИЈЕ - ДО 03. ЈУЛА 2019. ГОД.

Могу се пријавити кандидати са завршеном ТРОГОДИШЊОМ И ЧЕТВОРОГОДИШЊОМ средњом школом.

ОБАВЕШТАВАМО СВЕ КАНДИДАТЕ КОЈИ СУ ПОЛОЖИЛИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ НА ДРУГОМ ФАКУЛТЕТУ ИЛИ ВИСОКОЈ ШКОЛИ У ЈУНСКОМ УПИСНОМ РОКУ,  ДА СЕ МОГУ УПИСАТИ НА СЛОБОДНА МЕСТА НА ВИСОКОЈ  ШКОЛИ ТЕХНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЧАЧАК.

Кандидатима, који су ПОЛОЖИЛИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ на другим високошколским установама, биће признат пријемни испит и могу се уписати до 15. јула 2019. год. на буџетско студирање, уколико су остварили најмање 50 бодова (успех из школе + пријемни)

Молба за признавање положеног пријемног испита на другој високошколској установи предаје се у канцеларији 24. Високе школе техничких струковних  студија Чачак, Светог Саве 65. Захтев се може предати до 12. јула 2019. године.                                                                                                                                                       
26.06.2019.
Комисија за упис
Високе школе ТСС Чачак

Реализована практична настава у компанији „СЛОБОДА“ Чачак

peraksa Sloboda 1Студенти треће године Производног менаџмента успешно су завршили Практичну наставу, у Компанији „Слобода“ Чачак, под менторством професора др Радисава Ђукића.

У просторијама „Кабинета за Производно инжењерство и инжењерски менаџмент“, који се налази у Компанији, студенти су вредно радили и слушали предавања како својих професора тако и еминентних стручњака запослених у Компанији „Посебна пажња била је усмерена на упознавање са конструктивно-технолошком и производно-финансијском документацијом сложеног производа како би студенти стекли практична знања и вештине из организације, припреме и планирања производње“, истиче професор Ђукић.

ВШТСС има вишедеценијску сарадњу са Компанијом „Слобода“ Чачак и овом приликом им се захваљујемо.

Одлука - ЈУЛСКИ испитни рок

Одобрава се ванредни  ЈУЛСКИ  испитни рок.  
Пријављивање испита:  01.02. и 03. јула 2019. године.
Полагање испита од 08., 09. и 10. јула 2019. по распореду полагања који ће бити накнадно објављен.
Полагање испита - специјалистичке и мастер студије – 06.јула 2019.
Испите плаћају сви студенти (буџет и самофинансирање).
Цена  пријаве испита је 1.500, 00 динара, а пријава након истека рока је 2.000,00 динара.

УПИС 2019/2020.

 

***Конкурс за упис у школску 2019/2020. годину.*** 

Важни датуми

Основне струковне студије
- пријавњивање кандидата: од 17. до 26. јуна 2019. године од 9.00 - 15.00 часова
- полагање пријемног испита: 04. јула 2019. године у 12.00 часова
- упис примљених кандидата: 08. - 12. јула 2019. године од 9.00 - 15.00 часова

 

Мастер струковне студије:
- пријавњивање кандидата: од 17. до 26. јуна 2019. године од 9.00 - 14.00 часова
- упис примљених кандидата: 08. - 12. јула 2019. године од 9.00 - 14.00 часова

Наши студенти у Вишеграду

Visegrad maj 2019Удружење студената Високе школе техничких струковних студија Чачак, за своје студенте организовало је излет у Вишеград.

Дводневним програмом, студенти су посетили Андрић град и Мећавник, два градитељска дела нашег чувеног филмског режисера, чувени мост „На Дрини ћуприја“, уживали у крстарењу Дрином уз многе друге активности.
На Мокрој Гори имали су прилику да виде чувени Дрвенград изграђен по замисли филмског редитеља Емира Кустурице за потребе снимања филма „Живот је чудо“. Обишли су и железничку станицу Јатаре кроз коју пролази пруга уског колосека која је некада повезивала Београд са Дубровником, сада названа „Шарганска осмица” са чувеним возом Ћиром.

Доласком у Вишеград студенти су посетили  мост Мехмед паше Соколовића, познатији као „На Дрини Ћуприја“. Након моста обишао се и Андрићград који је посвећен нашем једином нобеловцу у коме су имали прилику да виде споменике Иву Андрићу, Петру Петровићу Његошу, Николи Тесли, као и нови споменик посвећен двојици браће, Мехмед паши и Макарију Соколовића, једног у одори османског великог везира, другог у одежди великодостојника Српске православне цркве, који стоје у братском загрљају.

У јатарњим часовима другог дана организовано је крстарење Дрином, вожња бродом кроз предивни кањон са разноликом флором и фауном. Овај нетакнути бисер природе се могао доживети само са палубе брода. Капетан брода пренео је студентима чувену изреку коју сваки мештанин Вишеграда зна о Дрини, која ће их сећати на ову дивну реку: „Ја сам вековна граница и сведок сам живота. Рушим границе мостовима, кривудава сам и поносна. Ја сам Дрина!“.

Још чланака...