Ванредни НОВЕМБАРСКИ испитни рок

На захтев студената одобрава се ванредни  НОВЕМБАРСКИ  испитни рок.   

  • Пријављивање испита:  27. и 28. новембра 2017. године.
  • Полагање испита-основне студије – 29. и 30. новембра  и 01. децембра 2017. године.
  • Полагање испита-специјалистичке  студије – 02.12. 2017.
  • Испите плаћају сви студенти (буџет и самофинансирање).
  • Цена  пријаве испита је 2.000, 00 по испиту и 2.500,00 (за пријаву испита након истека рока).

Свечани пријем прве генерације мастер струковних студија

MSS svecani prijem studЗа прву генерацију студената мастер струковних студија на ВШТСС уприличен је свечани пријем у суботу 18. новембра, у малом амфитеатру школе. Након поздравног говора директора Школе др Драгана Брајовића, студентима се обратио и др Милан Добричић, шеф мастер и струковних студија. Уследиле су презентације изборних предмета предметних наставника који ће држати наставу на два акредитована смера мастер студија: (1) Електротехници и рачунартсву и (2) Машинству и инжењерској информатици.

Осим за прву генерацију студената мастер струковних студија, настава је почела и за девету генерацију студената специјалистичких студија.

Свим студентима другог нивоа студија честитамо на упису и желимо успешне студије.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ И 57 ГОДИНА РАДА

Dan Skole 2017 diplСвечаном академијом и пригодним културним програмом обележен је Дан Високе школе техничких струковних студија у петак 3. новембра 2017. године. Поред најважније активности тог дана - промоције инжењера и уручења диплома, уручене су награде најуспешнијим студентима и проглашен је студент генерације. Осим награда које обезбеђује Школа, награђени дипломци примили су и награде из фондације ,,др Радован Ћирић''.

Прославу Дана школе, као и сваке године, употпунила су и нова школска издања Летописа, листа Индекспрес и стручног часописа Техника и пракса.

На академији су, поред др Драгана Брајовића, директора школе, говорили и Милош Вујовић, председник Удружења студената и Владимир Милић, испред локалне самоуправе. У уметничком делу програма наступили су Мина Матијашевић, певачица и Слободан Николић, професор Гимназије у Чачку.

АКРЕДИТОВАНЕ МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ

На основу одлуке Комисије за акредитацију и проверу квалитета Републике Србије, од 13. октобра 2017. године,

АКРЕДИТОВАНЕ СУ МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ ТЕХНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЧАЧАК.

Студијски  програми:

  1. Машинство и инжењерска информатика,

       за стицање стручног назива Струковни мастер инжењер машинства (120 ЕСПБ).

  1. Електротехника и рачунарство (модули: Електроенергетика и Електроника и рачунарство),

       за стицање стручног назива Струковни мастер инжењер електротехнике и рачунарства (120 ЕСПБ).

Конкурс за упис на мастер струковне студије 

Пријаве за упис на мастер струковне студије 

Обавештавамо кандидате који желе да се пријаве за упис на мастер студије да то могу учинити и електронским путем, достављањем свих докумената потребних за пријаву на конкурс, на адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Обавештење за студенте уписане пре школске 2012/2013. године

Студентима који су уписани на студије према прописима који су важили до ступања на снагу  Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/17), а којима је рок за завршетак студија истекао 30.09.2017. године: 

ПРОДУЖАВА СЕ РОК за израду и одбрану завршног-дипломског рада до 31.12.2017. године, уколико су све испите положили закључно са редовним октобарским роком.